Beneficiile consumului de ghimbir

Stil de viaţă

Beneficiile consumului de ghimbir

    • Utilizările ghimbirului
      Beneficiile consumului de ghimbir

      Beneficiile consumului de ghimbir

Originar din Asia, ghimbirul (Zingiber officinale) face parte din familia Zingiberaceae și este cultivat în zonele tropicale și sudtropicale pentru rizomii săi, fiind folosit atât în scop terapeutic, cât și gastronomic.

În compoziția ghimbirului găsim proteine, fibre, carbohidrați, zaharuri, vitamine (B2, B3, B6, B9, C, K), minerale și oligoelemente (sodiu, potasiu, fosfor, zinc, calciu, fier, magneziu, cupru, mangan), uleiuri volatile și antioxidanți.

Între cele mai importante beneficii ale consumului de ghimbir, amintim:

  • calmează amețelile
  • reduce nivelul de stres
  • relaxează musculatura
  • calmează durerile
  • calmează crampele menstruale
  • reduce senzațiile neplăcute ale răului de mișcare
  • are efect vasodilatator, tonic, antioxidant, antiinflamator, analgezic, antiviral, antibacterian, antiinfecțios, energizant, imunostimulator, antiemetic, hipocolesteromiant, antiastmatic, detoxifiant
  • eficient în caz de gripă, răceală, durere în gât, tuse, febră
  • eficient în tratarea durerilor cauzate de osteoartrită
  • protejează sistemul cardiovascular
  • stimulează sistemul imunitar
  • îmbunătățește aspectul pielii și al părului
  • combate indigestia
  • calmează durerile abdominale
  • normalizează valorile tensiunii arteriale
  • accelerează rata metabolică
  • scade nivelul de zahăr din sânge
  • previne apariția maladiei Alzheimer
  • încetinește procesul de îmbătrânire
  • îmbunătățește mobilitatea articulară
  • îmbunătățește absorbția nutrienților în organism
  • îmbunătățește digestia
  • previne degradarea celulară
  • îmbunătățește funcțiile creierului
  • protejează cavitatea orală de gingivită și paradontoză
  • îmbunătățește puterea de concentrare și timpul de reacție
  • scade nivelul de colesterol din sânge
  • reduce riscul de a dezvolta cancer
  • calmează migrenele și durerile de cap
  • contribuie la scăderea febrei musculare
  • combate depresia și anxietatea.

Ghimbirul se poate consuma crud sau uscat, sub formă de ceai, tinctură, suc, sirop, confiat, murat, capsule sau pulbere (condiment).

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: