Beneficiile consumului de graviola
Graviola este fructul copacului Annona muricata, originar din America de Sud.
Fructul conține carbohidrați, zaharuri, grăsimi, proteine, vitamine (B1, B2, B3, B4, B5, B6, B9, C), minerale (calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, zinc), tiamină și 82 de substanțe A cetogenine, substanțe care-i dau acestuia proprietăți:
- citostatice
- antidiabetice
- analgezice
- antimicrobiene
- antineoplasmice
- antifungice
- antibacteriene
- antihelmintice
- antidepresive
- antispasmice
- antitumorale
- antivirale
- astringente
- citotoxice
- febrifuge
- hipotensive
- insecticide
- sedative
- vermifuge
- vasodilatatoare.
Între beneficiile consumului acestui fruct, a sucului sau a extractelor, amintim:
- inhibă virusul hepatitelor B și C
- stopează convulsiile
- reduce ritmul cardiac
- stimulează digestia
- combate efectele negative ale chimioterapiei
- susține sistemul osos și dantura
- scade riscul apariției osteoporozei
- combate stresul
- stimulează regenerarea celuleor nervoase
- previne constipația
- ameliorează tulburările digestive
- energizează organismul
- previne apariția diabetului
- stimulează funcțiile hepatice
- contribuie la distrugerea celulelor canceroase
- oprește creșterea tumorilor
- crește capacitatea organismului în condiții de stres prelungit
- scade glicemia cauzată de excesul de adrenalină
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
De ce este bine să mâncăm nuci caju
18 noiembrie – Ziua Europeană a Informării despre Antibiotice
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro