Beneficiile consumului de suc de sfeclă roșie

Stil de viaţă

Beneficiile consumului de suc de sfeclă roșie

Sfecla roșie este una dintre cele mai nutritive legume pe care le avem la îndemână, aceasta fiind plină de antioxidanți și nutrienți de calitate superioară.

Sucul de sfeclă roșie proaspăt preparat conține minerale (calciu, siliciu, magneziu, fosfor, fier, sodiu, michel, cupru, potasiu, zic, cobalt, litiu, molibden, seleniu, mangan, ribidiu), falavonoide, betanină, aminoacizi, acizi și vitamine (B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E).

Aceste substanțe conferă sucului proprietăți antibacteriene, antisclerozante, imunostimulatoare, remineralizante, calmante, antianemice etc., fiind recomandat pentru:

  • anemie
  • imunitate scăzută
  • refacerea florei intestinale
  • cancer
  • tuberculoză
  • tulburări de menopauză
  • nevroze
  • reglarea activității glandei tiroide
  • demineralizare
  • detoxifiere
  • stimularea memoriei
  • stimularea proceselor creierului.

Pentru a consuma mai ușor acest suc, îl puteți combina cu suc de lămâie, țelină sau morcov.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.