Beneficiile consumului de vinete
Vinetele sunt legume pline de substanțe nutritive care pot fi gătite într-o multitudine de feluri și au un conținut caloric redus.
În compoziția chimică a legumei regăsim apa, în procent de 93%, minerale (potasiu, magneziu, mangan, molibden, cupru, calciu), vitamine (A, B1, B3, B5, B6, B9, C, K), fibre, grăsimi, antioxidanți (nasunina - benefic pentru sănătatea creierului), aminoacizi, acid clorogenic (are efecte antimutagenice, antivirale, contribuie la scăderea colesterolului "rău"), nicotină.
Pe lângă acestea, vinetele conțin și solanină, substanță puternic inflamatoare, consumul de vinete fiind astfel contraindicat persoanelor care suferă de boli reumatismale, artrită, boli inflamatorii de orice natură.
Între beneficiile consumului de vinete amintim faptul că:
- ajută la slăbire, recomandat persoanelor supraponderale, obeze;
- protejează creierul;
- mențin sănătatea tractului digestiv;
- combat balonarea, constipația;
- protejează organismul împotriva radicalilor liberi;
- protejează sistemul cardiovascular;
- combat insomniile și stările de nervozitate;
- previn cancerul, având proprietăți puternic antimutagene;
- previn bolile neurologice;
- energizează organismul.
Vinetele pot fi consumate de către persoanele care suferă de diabet, în schimb în dieta copiilor acestea nu ar trebui să fie un aliment frecvent.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro