Beneficiile oțetului de prune
Folosite din vechi timpuri de bunicii noștri, prunele sunt fructe dulci, sățioase și foarte versatile, fiind folosite pentru prepararea gemurilor, tartelor, dar și a unor băuturi alcoolice sau nonalcoolice.
Pentru a prepara acest oțet, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 2 căni cu prune fără sâmburi
- 4 căni cu apă
- o linguriță cu zahăr brun.
Puneți toate ingredientele într-un borcan din sticlă. Acoperiți-i gura cu un tifon dublu și lăsați-l la fermentat timp de 2 luni, la loc ferit de lumină, la temperatura camerei.
După ce timpul de fermentație s-a scurs, strecurați amestecul printr-un tifon triplu și păstrați oțetul într-un borcan din sticlă timp de o lună de zile.
Strecurați apoi din nou și păstrați oțetul astfel obținut în recipiente din sticlă, la loc răcoros și ferit de lumină.
Între beneficiile acestui oțet amintim:
- aliat în lupta cu răceala, febra, indigestia și durerile de cap
- echilibrează PH-ul organismului
- stimulează imunitatea
- stimulează digestia.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro