Beneficiile uleiului din semințe de rodie

13 Martie 2018 Oana Hîncu Stil de viaţă
 

Bogată în antioxidanți, rodia face parte din categoria celor mai sănătoase fructe, putând fi folosită la prepararea sucurilor, salatelor, prăjiturilor etc.

Uleiul din semințe de rodie se obține prin presare la rece, acesta având proprietăți antiinflamatoare, antiîmbătrânire, regenerante puternice, fiind un produs ideal pentru rutina zilnică de îngrijire a pielii.

Pentru a combate iritațiile și inflamația pielii masați direct pe piele puțin ulei din semințe de rodie, folosind mișcări circulare, ascendente, până ce uleiul este complet absorbit de piele. Aplicați cel puțin o dată pe săptămână, seara, înainte de culcare, pe pielea curată. De asemenea, puteți omogeniza în crema pe care o folosiți zilnic 1-2 picături de ulei.

Pentru a stimula regenerarea celulară și a încetini procesul de îmbătrânire, amestecați 5 picături de ulei din semințe de rodie cu 3-4 picături de ulei de cătină. Masați pielea zilnic, timp de cel puțin o săptămână.

De asemenea, uleiul din semințe de rodie poate fi folosit și pentru curățarea tenului uscat. Faceți un amestec dintr-o lingură de ulei din semințe de rodie, o lingură cu ulei de jojoba, o lingură cu ulei de ricin și o lingură cu ulei de nucă de cocos lichid. Omogenizați și păstrați amestecul într-un recipient din sticlă, de culoare închisă. Folosiți amestecul pentru a vă curăța pielea zilnic. De asemenea, puteți aplica pe o palmă 4-5 picături din acest amestec, frecați energic palmele și aplicați pe lungimea părului pentru un plus de strălucire, fără a îngreuna părul.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie