Boli și simptome hepatice

Stil de viaţă

Boli și simptome hepatice

Ficatul este unul dintre cele mai importante organe din corpul uman, cu rol esenţial pentru menţinerea adecvată a funcţiilor organismului, asigurând starea normală de sănătate a întregului organism.

Simptomele generale ale bolilor hepatice:

- febră, frisoane, somnolenţă, astenie;
- dureri vagi sau violente în zona superioară a abdomenului, cu iradieri în spate şi spre omoplatul drept;
- balonări, greţuri, vărsături, constipaţie sau diaree, hemoragii interne, hepatomegalie, îngălbenirea pielii şi a ochilor;
- stare de agitaţie şi de slăbire generală.

Principalele boli ale ficatului

În funcţie de diferitele cauze declanşatoare, legate de o nutriţie incorectă, de prezenţa unor factori toxici alimentari şi de modul de viaţă dezordonat, pot să survină diferite boli ale ficatului, acute sau cronice, care afectează în mod grav starea de sănătate a organismului. În aceste condiţii pot să apară diferite afecţiuni hepatice (denumirea derivă de la cuvântul grec hepar = ficat). Printre acestea, pot fi menţionate: steatoza hepatică, hepatitele, icterul (gălbinarea), cirozele, ascita, insuficienţa hepatică şi cancerul hepatic.

(Viață sănătoasă și tinerețe prelungită prin medicină naturistă, vol. 1)

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.