Ce nu știați despre căpșun
Parfumate, aromate și delicioase, căpșunele sunt desertul favorit al verii pentru mulți dintre noi.
Ceea ce mulți dintre noi nu știam este faptul că frunzele, codițele fructelor și rădăcinile plantei sunt nu doar comestibile, ci au un potențial terapeutic important.
Frunzele – au efect astringent, digestiv, diuretic, dezinfectant, antiinflamator. Ceaiul se prepară doar din frunze de căpșun sau se prepară un amestec din părți egale din frunze de căpșun, frunze de afin, mure sau zmeură. Se infuzează pentru 5-10 minute, după care se strecoară și se consumă călduț, ca atare sau după gust puteți adăuga suc de lămâie sau miere de albine.
Ceaiul este recomandat în caz de:
- balonare
- flatulență
- digestie lentă
- tulburări gastrointestinale
- greață
- crampe abdominale
- afecțiuni hepatice
- hipertensiune
- afecțiuni renale
- artrită
- reumatism
- gută
- vitaminizare.
Codițele – au efect calmant, digestiv, folosindu-se la prepararea infuziilor. Se folosesc 1-2 lingurițe cu codițe la o cană cu apă; se lasă la infuzat timp de 6-10 minute, după care se strecoară și se consumă. De asemenea, se poate prepara ceai din amestec de frunze și codițe, în părți egale.
Ceaiul contribuie la:
- calmarea durerilor articulare
- calmarea durerilor tractului gastrointestinal
- îmbunătățirea digestiei
- combaterea senzației de greață
- combaterea balonării
- calmarea crampelor abdominale.
Rădăcina – sub formă de pulbere are efect expectorant, antiinflamator și antitusiv, fiind recomandat sub formă de gargară în caz de:
- tuse
- viroze respiratorii.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
Metode naturale pentru a stimula curățarea limfei
Beneficiile consumului de ciuperci
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro