Ce părere aveți despre cartea „Conversații cu Dumnezeu” de Neale Walsh?
Bună ziua părinte! Aș dori să știu părerea dumneavoastră despre o carte pe care am citit-o „Conversații cu Dumnezeu” de Neale Walsh. Acestă carte prezintă povestea autorului care spune ca i-a vorbit Dumnezeu. Sunt ortodoxă dar unele idei par interesante. Sunt foarte curioasa de răspunsul dumneavoastră. Aș întreba un duhovnic dar sunt plecată din țară. Vă mulțumesc!
Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.
Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!
Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.
O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.
Îți mulțumim pentru înțelegere!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © doxologia.ro
Doamne ajută!
Cred că una din problemele cele mai mari ale cărții lui Walsh este tocmai că „unele idei par interesante”, iar cuvântul „par” este cât se poate de bine folosit. Din curiozitate, am avut o tentativă de citi această carte însă, după ce am dat peste primele aberații mi-am pierdut răbdarea. Până la urmă toată această carte mi se pare că nu face decât să se înscrie în logica omului ca măsură a tuturor lucrurilor.
Din punct de vedere teologic, nu încape nici o îndoială asupra faptului că e plină de inexactități, expresii vecine cu erezia și abundă, cum am mai spus, de aberații. Ce să te aștepți de la o carte în care Dumnezeu „declară”, printre altele, că Biblia nu este „o sursă autorizată” așa cum sunt „sentimentele”? Asta ca să dau un singur exemplu!
Este adevărat că din punct de vedere psihologic cartea este bine scrisă tocmai că să transmită aceste „idei interesante”. Până la urmă ea se potrivește omului contemporan care fuge de responsabilitatea asumării propriei credințe și dorește un „dumnezeu” pe care să îl poarte la brelocul cheilor ca talisman și sursă de îndeplinire a tuturor dorințelor.
Pe lângă literatura ortodoxă „dedicată” omului de azi (a se vedea: Sf. Ignatie Briancianinov, Sf. Nicolae Velimirovici, Paisie Aghioritul și mulți mulți alții) „Conversațiile” lui Walsh sunt, dincolo de ambalajul foarte frumos, vorbărie goală dar cu siguranță generatoare de profit pentru autor și de momente de „ezitare” pentru cititorii neavizați.
Una peste alta, dacă pentru dumneavoastră unele idei sunt interesante vă privește. Însă, vă recomand să nu rămâneți „blocată” în ea și să descoperiții că adevăratele „conversații” cu Dumnezeu au loc în rugăciune și că nu avem nevoie de un Dumnezeu „profesor de dictare” pentru a ne trăi viețile frumos unii lângă alții și împreună, alături de El.
Spor în toate cele bune!
pr. Andrei