Ce putem trata cu ceai de coada-șoricelului
Coada-șoricelului este o plantă erbacee, perenă, originară din Asia și Europa, de la care recoltăm partea aeriană în scop terapeutic.
Planta are proprietăți antiinflamatoare, antioxidante, astringente, stomahice, detoxifiante, depurative, astringente, diuretice, fitoestrogenice, antispasmodice, antiseptice, decongestive, hemostatice, calmante, cicatrizante, vermifuge, colagoge, coleretice, antispastice, fiind recomandată în caz de:
- dischinezie biliară
- dispepsie
- gastrită
- meteorism
- litiază biliară
- detoxifiere
- parazitoză intestinală
- enterită
- enterocolită
- colici abdominale
- diaree
- digestie lentă
- dureri menstruale
- inflamații genitale
- arsuri
- hemoroizi
- tuse
- chisturi ovariene
- osteoporoză
- anorexie
- reumatism
- gastrită
- eczeme
- nervozitate
- ten iritat
- răni.
Ceaiul se prepară prin infuzarea a două lingurițe de plantă într-o cană cu apă clocotită, pentru 15 minute. Se strecoară și se beau 3 căni pe zi, călduțe, neîndulcite.
Pentru a fi folosit extern (băi locale, comprese), se prepară o infuzie concentrată (4-5 lingurițe la o cană cu apă fierbinte).
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro