Ce putem trata cu ceai de mentă
Menta este o plantă aromatică folosită în scop terapeutic de sute de ani, calitățile acestei plante fiind intens studiate și astăzi.
Pentru ameliorarea și tratarea afecțiunilor se folosește partea aeriană a plantei, aceasta având efecte calmante, antistres, antitermice, antifermentative, ușor anestezice, spasmolitice, anticancerigene, antioxidante, antiseptice, decongestionante și fiind recomandată în caz de:
- afecțiuni respiratorii
- sinuzită
- gripă
- bronșită
- balonare
- toxiinfecție alimentară
- oboseală
- stres
- epuizare
- suprasolicitare intelectuală
- astm
- diaree
- infecții orale
- durere de cap
- cancer de colon
- cancer pulmonar
- cancer de piele
- ulcer gastric
- sindromul colonului iritabil
- gastrită hiperacidă
- colon spastic
- indigestie
- dispepsie
- sughiț
- senzație de vomă
- cistită
- nefrită
- pielonefrită
- febră
- migrene
- micoze
- cancer pancreatic
- cancer mamar
- cancer hepatic
- tuberculoză
- mâncărimi ale pielii
- arsuri ușoare
- halitoză.
Ceaiul se prepară prin infuzarea a 2-3 lingurițe de plantă uscată și mărunțită la o cană cu apă fierbinte, pentru 15 minute. Se strecoară și se beau câte 3-6 căni pe zi.
Pentru uz extern se face o infuzie concentrată (6 lingurițe la o cană cu apă fierbinte). Ceaiul astfel obținut se folosește pentru comprese sau spălături locale.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro