Ce putem trata cu ceai din rădăcină de cicoare
Cicoarea sau Cichorium intybus este o plantă erbacee perenă, comestibilă, pe care o întâlnim la marginea drumurilor, folosită de egitenii antici pentru tratarea afecțiunilor hepatice și biliare.
Ceaiul se prepară prin infuzarea a două lingurițe de rădăcină uscată și mărunțită la o cană cu apă fierbinte. Se acoperă vasul și se lasă să stea pentru 2 minute, după care se strecoară și se consumă cu înghițituri mici și dese, în timpul meselor principale sau după.
Ceaiul este recomandat în caz de:
- afecțiuni hepatice
- afecțiuni biliare
- constipație
- diabet zaharat
- oboseală fizică
- extenuarea psihică
- detoxifiere
- digestie lentă
- îmbunătățește puterea de concentrare
- crește atenția
- îmbunătățește memoria
- tonifică organismul
- nevroză
- insomnie
- obezitate
- gastrită
- hepatită
- constipație
- enterocolită
- helmintiază
- hemoroizi
- ateroscleroză
- acnee
- furunculoză
- reduce pofta de mâncare.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
16 octombrie – Ziua mondială a alimentației sănătoase
Remedii naturale împotriva durerilor de cap
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © doxologia.ro