Ce putem trata cu pulbere de răchitan
Plantă iubitoare de apă, răchitanul are puternice proprietăți cicatrizante și astringente.
În scop terapeutic se va folosi doar partea aeriană a plantei, care se va recolta prin tăiere, nu prin smulgere.
Pulberea se obține prin pisarea foarte fină a plantei bine uscate sau cu ajutorul unei râșnițe de cafea. Esre recomandat a nu se preparea pulbere decât atât cât este necesar pentru un tratament de cel mult 30 de zile, pentru a evita oxidarea acesteia și, implicit, alterarea proprietăților curative.
Pulberea se va păstra în recipiente din sticlă, închise ermetic, de culoare închisă și depozitată într-un loc răcoros și uscat.
Astăzi vă prezentăm câteva afecțiuni care pot fi tratate cu pulbere de răchitan, și anume:
- diaree, dizenterie, enterite - se administrează câte 3-6 lingurițe rase cu pulbere de răchitan zilnic, până la dispariția simptomelor;
- ulcer gastric - se administrează câte o jumătate de linguriță de pulbere, de 3-4 ori pe zi, timp de 30 de zile, după care se face o pauză de 15 zile, și se poate relua, la nevoie;
- menstruație abundentă, prelungită, sângerări intermenstruale - se administrează câte 4 lingurițe rase cu pulbere pe zi.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro