Ce puteți trata cu ceai de rostopască
Considerată a fi una dintre cele mai puternice plante medicinale utilizate de-a lungul vremurilor, rostopasca are efecte hepatoprotectoare, hipolipemiante, hipocolesterolemiante, antispastice, analgezice, antiinflamatoare, sedative, antibacteriene, antivirale, antitumorale, cicatrizante, antimicotice etc.
Pentru a prepara infuzia adăugați o linguriță de plantă uscată și mărunțită într-o cană cu apă fierbinte, acoperiți vasul și lăsați la infuzat timp de 15 minute, după care strecurați și consumați pe tot parcursul zilei, pe o perioadă de cel mult 10 zile.
Supradozarea poate duce la grețuri, vomă, diaree, colici abdominale, somnolență, durere de cap, amețeală, delir, halucinații, asfixie care poate duce la deces, fenomene hepatice toxice.
Între indicațiile terapeutice ale ceaiului amintim:
- răni
- fistule
- dermatoze
- psoriazis
- infecții cronice ale pielii
- negi
- bătături
- cheratită
- tumori cutanate, de esofag, pancreas, ficat, plămâni
- colecistită acută și cronică
- colici hepatobiliare
- dischinezie biliară
- hepatită cronică
- ciroză hepatică
- litiază biliară
- tuse spastică
- spasme ale tractului gastrointestinal.
Femeile însărcinate și cele care alăptează nu trebuie să consume acest ceai.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © doxologia.ro