Ce puteți trata cu vin de turiță-mare
Plantă folosită în zonele rurale pentru stoparea sângerărilor, turița-mare are proprietăți coleretice, colagoge, decongestive la nivel hepatic, astringente, tonic amare, hipoglicemiante, diuretice, depurative, antiseptice, antidiareice.
Pentru a prepara acest vin, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- un litru de vin roșu, bio sau organic
- 200 g de plantă proaspăt culeasă (frunzele și inflorescențele culese înainte de a înflori).
Se spală bine planta, se lasă la zvântat, după care se toacă mărunt și se pune într-un vas emailat. Se toarnă vinul și se pune la fiert. Din momentul în care vinul dă în clocot, se dă focul la mic și se lasă timp de 5 minute, după care se trage de pe foc, se acoperă vasul și se lasă deoparte, timp de 60 de minute.
La sfârșit se filtrează, iar lichidul astfel obținut se folosește pe cale externă, sub formă de spălături sau comprese, pentru tratarea:
- rănilor
- ulcerațiilor pielii
- ulcerelor varicoase
- contuziilor
- entorselor.
Pentru a trata varicele, fierbeți ingredientele timp de 30 de minute, urmând mai apoi aceiași pași prezentați anterior.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro