Ceaiuri care topesc kilogramele în plus

Stil de viaţă

Ceaiuri care topesc kilogramele în plus

Pe lângă faptul că sunt pline de nutrienți, vitamine și minerale importante pentru organism, ceaiurile ajută și în lupta cu kilogramele în plus.

Ceaiul de urzică și ananas are efect diuretic, eliminând astfel apa în exces din organism, digestiv, antiinflamator și antireumatic. Se prepară întâi infuzia de urzică, după care se adaugă un sfert de cană de suc proaspăt stors de ananas.

Ceaiul verde cu coacăze negre stimulează digestia, reglează tranzitul intestinal, detoxifică organismul și combate virozele respiratorii. Ceaiul verde este binecunoscut pentru faptul că accelerează metabolismul, grăbește arderea grăsimilor, scade apetitul și împiedică metabolizarea zahărului și transformarea lui în țesut adipos. La prepararea ceaiului este de preferat a se folosi frunze de ceai verde și coacăze negre uscate. Este de preferat să nu se folosească îndulcitori, dar puteți adăuga suc proaspăt de lămâie și scorțișoară pudră.

Ceaiul de cătină cu vanilie inhibă apetitul, în special pofta de dulciuri, stimulează metabolismul și secreția de serotonină, hormonul care dă starea de bine. La prepararea ceaiului se folosesc fructe uscate de cătină și un sfert de baton de vanilie. Nu se adaugă îndulcitori.

Ceaiul de portocale cu scorțișoară elimină excesul de apă din organism, stimulează digestia, inhibă foamea, reglează nivelul zahărului din sânge și activitatea pancreasului. Totodată, ceaiul are efecte antiseptice și analgezice. Portocala se spală bine și se taie felii, cu tot cu coajă. În apa clocotită se adaugă 3-4 felii de portocală și se fierb pentru 2-4 minute, după care se adaugă un praf de sorțișoară.

Ceaiul de ghimbir și măr stimulează metabolismul, circulația sangvină și intensifică arderile. Pentru preparare aveți nevoie de 2-3 felii de măr tăiate cuburi și o linguriță de ghimbir proaspăt ras. Ingredientele se adaugă într-o cană de apă clocotită și se fierb pentru 3-6 minute, după care se lasă la infuzat încă 10 minute. Ceaiul se poate consuma și în caz de oboseală, febră sau senzație de greață.

Ceaiul negru cu păpădie este un bun detoxifiant, energizant și ajută la scăderea glicemiei.

Ceaiul de soc cu măceșe are prorprietăți antioxidante, antilipidemice și anticelulitice. Pentru preparare se pot folosi atât plantele proaspete sau uscate. Împotriva celulitei puteți face un ceai concentrat de soc în care înmuiați niște comprese pe care le aplicați apoi pe zonele afectate, pentru 30 de minute.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: