Chilia Părintelui Serafim Rose din Platina

Locuri de pelerinaj

Chilia Părintelui Serafim Rose din Platina

    • Foto: Victor Larie

      Foto: Victor Larie

    • Foto: Victor Larie

      Foto: Victor Larie

Deşi Părintele Serafim Rose a trecut la Domnul în anul 1982, chilia în care s-a nevoit cuviosul se păstrează şi astăzi la Mănăstirea „Sfântul Gherman de Alaska” din localitatea Platina, California.

Deşi Părintele Serafim Rose a trecut la Domnul în anul 1982, chilia în care s-a nevoit cuviosul se păstrează şi astăzi la Mănăstirea „Sfântul Gherman de Alaska”, din localitatea Platina, California.

Mănăstirea din Platina a fost întemeiată în anul 1969 de către Părintele Serafim Rose, ca o continuare a lucrării Frăţiei „Sfântul Gherman din Alaska”.

Înconjurată de pădure, chilia în care s-a nevoit Părintele Serafim Rose între anii 1969-1982 este o cabană din lemn ce seamănă mai mult a magazie de depozitat unelte, decât a spaţiu de locuit. Deşi Părintele Serafim a trecut la Domnul din anul 1982, chilia în care s-a nevoit cuviosul arată şi astăzi ca atunci când trăia părintele.

Interiorul chiliei este la fel de simplu şi odihnitor precum exteriorul. Sunt aşezate doar câteva lucruri de trebuinţă: un pat mic din scânduri, o masă şi un dulăpior cu sertare. Pe pereţi sunt aşezate mai multe icoane.

Pelerinii care ajung la Platina îşi îndreaptă mereu paşii pe cărarea din pădure, ce duce către chilia Părintelui Serafim, pentru a primi odihnă sufletească.

(Foto) Popas la chilia Părintelui Serafim Rose de la Platina