Cidru de cătină vitaminizant
Supranumit și „ginsengul românesc”, cătina este un arbust ale cărui fructe mici și intens colorate în portocaliu conțin o cantitate impresionantă de vitamina C, antioxidanți, minerale și vitamine, dar și uleiuri volatile.
Pentru a prepara acest cidru, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 1 kg de piure de fructe
- 5 litri de apă fiartă și răcită
- 1,5 kg de zahăr brut
- o linguriță de drojdie de vin.
Puneți toate ingredientele într-un borcan din sticlă, acoperiți-i gura cu un tifon dublu și lăsați-l la fermentat timp de 20 de zile, la temperatura camerei, într-un loc ferit de căldura directă a soarelui.
La final, se filtrează cu ajutorul unui tifon triplu, iar cidrul astfel obținut se păstrează la frigider sau la congelator.
Acest cidru este ideal pentru a vă întări organismul în sezonul rece, dar poate fi folosit și la prepararea limonadelor aromate.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro