Cină rapidă cu piept de pui
Mulți dintre noi ajungem acasă obosiți și fără chef de a sta mult în bucătărie, așa că rețeta de astăzi nu doar că este ușor și rapid de preparat, dar este și sănătoasă.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- un piept de pui dezosat
- o ceapă galbenă, de mărime medie, tăiată solzișori
- 2 ardei grași roșii, cărnoși, tăiați fâșii
- sare și piper, după gust
- 3 linguri cu ulei de rapiță presat la rece
- o lingură cu vârf, cu semințe de susan.
Într-o tigaie neaderentă încinsă puneți semințele de susan și amestecați-le continuu până prind puțină culoare, după care le transferați pe o farfurie.
Adăugați în tigaie 2 linguri cu ulei și pieptul de pui tăiat fâșii groase de 2 degete și rumeniți-le pe toate părțile.
Când pieptul de pui este rumenit, transferați-l pe o farfurie, scurgându-l bine de ulei.
Adăugați în tigaie și restul de ulei, ceapa și un strop de sare. Căliți ceapa până se înmoaie pe jumătate, moment în care adăugați ardeiul gras, amestecați și, dacă este nevoie, adăugați foarte puțină apă.
Lăsați legumele să se înmoaie, amestecând ocazional.
Când ardeii sunt moi, adăugați pieptul de pui în tigaie, asezonați cu sare și piper, amestecați și mai lăsați 2-3 minute, la foc mic, pentru ca aromele să se întrepătrundă.
Serviți mâncarea caldă, presărată cu semințe de susan.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro