Cinci alimente care combat oboseala

Lipsa unui somn odihnitor, stresul și perioadele de insomnie duc la scăderea capacității de concentrare și de muncă, și chiar la tulburări de memorie.

Vă propunem astăzi câteva alimente care au efect energizant, sunt bogate în nutrienți esențiali organismului și antioxidanți.

  • Afinele - sunt foarte bogate în antioxidanți, iar studiile de specialitate au relevat că acestea îmbunătățesc memoria și puterea de concentrare, combat oboseala, protejează sistemul cardiovascular, stimulează arderea grăsimilor, au efect anticancerigen, îmbunătățesc digestia și scad riscul apariției degenerescenței maculare. Afinele conțin fibre solubile, vitaminele A, C, E, acid elagic, fitonutrienți, antioxidanți și minerale.
  • Spanacul - conține o cantitate mare de vitamina C, B și E, dar și minerale și antioxidanți care furnizează organismului un plus de energie și-l protejează de boli de inimă, cancer, cataractă sau anemie.
  • Fulgii de ovăz - sunt o sursă foarte bună de carbohidrați complecși, proteine și fibre, substanțe care reglează tranzitul intestinal și oferă energie pentru o perioadă mai lungă de timp, fără a crește indicele glicemic sau nivelul de colesterol.
  • Migdalele - conțin acizi grași esențiali omega-3-6-9 și vitamine din complexul B, având efect antioxidant și antiinflamator. De asemenea, consumul a 8-10 migdale drept gustare contribuie la întărirea musculaturii, a sistemului osos, a dinților, îmbunătățește circulația sangvină, contribuie la transformarea grăsimilor în energie și sunt sățioase, scăzând astfel apetitul semnificativ.
  • Ghimbirul - stimulează oxigenarea organismului prin intensificarea proceselor metabolice și a circulației sangvine, calmează durerile, crampele și are efect antiviral.

Alte surse de alimente energizante sunt cacao neîndulcită, cerealele integrale, citricele, nucile sau semințele.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie