Cinci remedii cu petale de trandafir
Folosit de mii de ani în cosmetică și gastronomie, trandafirul de Damasc, cel care este folosit la prepararea dulceții, poate fi utilizat cu succes și pentru ameliorarea și tratarea unor afecțiuni.
Ca plantă de leac, nu se vor folosi decât petalele florilor care nu au fost stropite cu pesticide, a căror proveniență vă este cunoscută (de preferat).
În petalele parfumate ale trandafirilor s-au identificat vitaminele A, B, C, D, E, săruri minerale, uleiuri volatile și antioxidanți. Astfel, petalele de trandafir sunt folosite în caz de:
- paradontoză - se face un amestec din părți egale de petale și miere de albine, se omogenizează, se mestecă și se ține în gură timp de 20-30 de minute. Procedeul se repetă de 2 ori pe zi;
- stomatită - se face o infuzie din petale de trandafir, care se folosește pe post de apă de gură, de 2-3 ori pe zi;
- conjunctivită - se face o infuzie din petale de trandafir în care se înmoaie comprese sterile cu care se șterg ușor ochii dimineața, iar seara se aplică 2 comprese pe ochi, timp de 30 de minute;
- acnee, răni - se masează zona afectată cu câteva picături de tinctură de petale de trandafir, de 2-3 ori pe zi;
- tuse convulsivă - se iau 10-20 de picături de tinctură diluate în puțină apă, o dată pe zi.
Tinctura de trandafir se prepară adăugând 10 g de petale în 100 ml alcool de 60º, după care lăsați la macerat timp de 10 zile, apoi strecurați și păstrați tinctura în sticluțe mai mici, închise la culoare.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © doxologia.ro