Cinci remedii eficiente împotriva arsurilor solare

Stil de viaţă

Cinci remedii eficiente împotriva arsurilor solare

Expunerea la soare fără folosirea unei loțiuni cu protecție, indiferent dacă este vorba de plajă sau simplul mers pe stradă, poate duce la arsuri solare.

Pentru a calma durerea, a atenua roșeața, a calma și regenera țesutul, amintim astăzi câteva remedii la îndemână pe care le poate utiliza oricine:

  1. masați ușor gel de aloe vera pe zona afectată după ce ați făcut în prealabil un duș călduț sau chiar rece;
  2. oul bătut în care ați omogenizat câteva linguri de miere și câteva de extract de hamamelis calmează, hidratează și regenerează țesuturile;
  3. zdrobiți câteva căpșune și aplicați-le pe zonele cu arsuri;
  4. masați ușor unt de cacao sau ulei de nucă pe aria afectată pentru a calma și hidrata pielea;
  5. pentru arsurile de pe pleoape sau față sunt recomandate pliculețele de ceai verde (după ce ați preparat o infuzie, aplicți pe pleoape pentru 20 de minute).

Este recomandat ca până la vindecarea arsurii să se evite utilizarea săpunului pe zona respectivă și să se mențină o hidratare optimă a organismului.

Mai multe remedii puteți găsi aici.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: