Cinci tratamente naturiste cu schinduf
Schinduful, sau fânul-grecesc, este o plantă cu efecte terapeutice din cele mai diverse (antiinflamator, cicatrizant, galactogog, afrodisiac, depurativ, expectorant, diuretic, regenerator, carminativ, tonic, calmant, antispasmodic), fiind de folos în tratarea multor afecțiuni.
Persoanele care suferă de tuse cronică, gripă și bronșită pot lua câte o linguriță de pulbere de schinduf sublingual, de 3-4 ori pe zi.
Astenia psihică și cea fizică pot fi combătute dacă se consumă o infuzie combinată de schinduf, la care se adaugă și jumătate de linguriță de pulbere de busuioc. Infuzia se prepară astfel: 1-2 lingurițe de pulbere de semințe de schinduf se lasă la înmuiat în jumătate de cană de apă peste noapte, după care se filtrează și se pune deoparte. Pulberea rămasă se opărește cu o jumătate de cana de apă fierbinte, dupa care se lasă la racit timp de 20 minute, după care se strecoară și se amestecă cu lichidul obținut inițial.
Boala Basedow poate fi ameliorată dacă se consumă câte o linguriță de pulbere de schinduf, de 4 ori pe zi.
Anorexia se combate dacă se administrează cu 15 minute înainte de mesele principale un amestec dintr-o linguriță rasă de pulbere de schinduf cu un sfert de linguriță de pulbere de fenicul.
Inflamațiile ganglionilor linfatici, furunculoza, rănile purulente sunt ameliorate dacă se aplică local terci realizat din semințe măcinate și apă călduță. Se lasă să acționeze timp de o oră, după care se clătește locul cu infuzie de mușețel și se la să se usuce natural pentru o oră.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
Metode naturale pentru a stimula curățarea limfei
Beneficiile consumului de ciuperci
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro