Compot de pere

Stil de viaţă

Compot de pere

Pentru a păstra o bucățică din savoarea verii și pe timp de iarnă, puteți conserva fructele sub formă de compot.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • pere cât mai coapte, dar ferme
  • apă
  • sucul unei lămâi (opțional)
  • zahăr (opțional).

Perele se spală și se curăță de coajă.

Se taie în sferturi, se îndepărtează mijlocul și se pun într-o oală. Bineînțeles, puteți tăia perele și cubulețe, dar cu cât vor fi mai mărunt tăiate, cu atât se vor sfărâma mai mult la fierbere.

Turnați deasupra sucul de lămâie și apa.

Apa se pune în funcție de cât de mult lichid preferați să aveți în borcane.

Unele persoane preferă să umple borcanul cu cât mai multe fructe, în acest caz adăugați apă cât acoperiți fructele cu 2 degete.

Dacă vreți mai mult lichid, puneți mai multă apă în oală.

Zahărul nu este obligatoriu, mai ales dacă fructele sunt dulci și vreți să evitați acumularea de kilograme în plus.

Dacă vreți totuși să puneți zahăr, adăugați-l, după gust, atunci când fructele sunt aproape fierte.

Puneți oala pe foc și lăsați-o să fiarbă la foc mic, din momentul în care apa dă în clocot, până fructele sunt moi, iar furculița intră foarte ușor în ele.

Transferați apoi compotul în borcane sterilizate în prealabil, fierbinți, pe care le puneți într-o tavă metalică, pentru a evita crăparea acestora.

Înfiletați bine capacele și lăsați borcanele cu gura în jos pentru 5-10 min, după care le întoarceți cu gura în sus și le lăsați la răcit.

Când borcanele sunt complet reci, le puteți muta în cămară.

*Puteți folosi rețeta și cu alte fructe!

Spor la treabă și poftă bună!

Citește despre: