Conceperea unui copil în perioada de post reprezintă un păcat?

Întreabă preotul

Conceperea unui copil în perioada de post reprezintă un păcat?

    • Conceperea unui copil în perioada de post reprezintă un păcat?
      Foto: Andreea Trandafir

      Foto: Andreea Trandafir

Mihaela
întreabă:

Vă rog să-mi spuneți dacă a concepe un copil în perioada de post reprezintă un păcat? Vă mulțumesc!

pr Andrei Atudori a răspuns:
15 Noiembrie 2014

Doamne ajută!

Mihaela, este o întrebare foarte delicată, nu datorită subiectului ei, ci datorită multelor nuanțe pe care ar trebui le conțină un răspuns la ea, nuanțe imposibil de redat într-un răspuns scris la o întrebare online.

Prin urmare, pentru a nu fi înțeles greșit, de tine sau de oricine ar citi acest răspuns, nu pot decât să îți recomand să porți această discuție cu duhovnicul tău.

Intimitatea cuplului este un lucru despre care nu putem vorbi oricum și oriunde, pentru că sunt lucruri de mare finețe. Sunt oameni și oameni, cazuri și cazuri, situații și situații, iar răspunsul trebuie foarte atent particularizat. În această situație și în acest „context”, cu toată părerea de rău, eu nu pot face acest lucru. Așadar, insist să porți această discuție cu soțul tău și apoi cu duhovnicul vostru.

Dumnezeu să vă lumineze!

pr. Andrei

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: