Copănele de pui cu roșii la cuptor

Stil de viaţă

Copănele de pui cu roșii la cuptor

Roșiile și carnea de pui fac echipă bună, așa că astăzi vă propunem o rețetă ușoară și gustoasă, care nu vă ține prea mult în bucătărie.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 10-12 copănele de pui
  • sare și piper, după gust
  • 2 kg de roșii de grădină, cât mai coapte
  • o căpățână de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • un cârnaț afumat tăiat felii
  • 2-3 ardei iuți tocați sau întregi, după preferințe.

Într-o tavă adâncă puneți copănelele asezonate cu sare și piper, feliile de cârnaț, usturoiul și foile de dafin.

Decojiți roșiile și, în funcție de cât de zemoase sunt, le tocați întregi sau le îndepărtați mijlocul, după care le tocați.

Puneți roșiile și ardeii iuți în tavă și dați tava la cuptorul preîncălzit la 180ºC pentru 45 de minute.

Verificați periodic cât sos este în tavă, și în funcție de asta, mai lăsați sau nu tava la cuptor. Dacă vreți un sos mai consistent, mai lăsați tava la cuptor.

Serviți friptura caldă.

Poftă bună!

Citește despre: