Copiii și postul

Creşterea copiilor

Copiii și postul

    • Copiii și postul
      Copiii și postul

      Copiii și postul

Fiecare membru al familiei trebuie să cunoască măsura lui de a posti, ţinând cont de vârstă, de starea fizică şi duhovnicească. Măsura postului trebuie hotărâtă împreună cu duhovnicul. 

Se cere o mare atenţie în iniţierea copiilor în post  el nu trebuie să provoace protest sau deznădejde. Fiecare membru al familiei trebuie să cunoască măsura lui de a posti, ţinând cont de vârstă, de starea fizică şi duhovnicească. În multe familii se renunţă definitiv la carne, cu toate că unii membri întrebuinţează produse din peşte şi lactate.

Lucrul cel mai important este conştientizarea însemnătăţii postului. Ignorarea lui nu ne foloseşte la nimic. Membrii Bisericii trăiesc conform ciclurilor slujbelor bisericeşti. Măsura postului trebuie hotărâtă împreună cu duhovnicul. La sfârşitul postului sau al unei părţi din el, creştinul se va pregăti pentru primirea Sfintelor Daruri.

(Pr. Prof. Gleb Kaleda, Biserica din casă, traducere din limba rusă de Lucia Ciornea, Editura Sophia, București, 2006, pp. 187-188)