Creșterea copiilor este cea mai înaltă artă

Creşterea copiilor

Creșterea copiilor este cea mai înaltă artă

    • copil ridicat pe brațe
      Creșterea copiilor este cea mai înaltă artă / Foto: Oana Nechifor

      Creșterea copiilor este cea mai înaltă artă / Foto: Oana Nechifor

Buna educație a copiilor de la vârsta prunciei este prin excelență lucrarea mamei, care urmărește dezvoltarea caracterului și buna lor creștere, în special în ceea ce privește mântuirea sufletului lor nemuritor.

Lucrarea importantă a educației copiilor reprezintă îndatorirea părinților, în primul rând în cadrul familiei. În mod special, mama, de vreme ce rămâne timp de mai multe ore lângă copii, îi învață să facă primii pași, îi obișnuiește să spună primele cuvinte. 

Este limpede faptul că buna educație a copiilor de la vârsta prunciei este prin excelență lucrarea mamei, care urmărește dezvoltarea caracterului și buna lor creștere, în special în ceea ce privește mântuirea sufletului lor nemuritor. Este o lucrare însemnată, este o artă, și nimic nu este mai mare ca aceasta. „Nicio artă nu este mai mare ca aceasta. Căci ce este egal cu a cizela sufletul și a forma cugetul tânărului?”, se întreabă Sfântul Ioan Gură de Aur.

(Atanasie I. SkarmoghianiMamele creștine ale Sfinților Trei Ierarhi, traducere de Pr. Victor Manolache, Editura Egumenița, Galați, 2012, pp. 135-136)