Copiii noștri au nevoie să fie în siguranță când se joacă

E bine ca în familie sau pe lângă casă să fie animale domestice ‒ câine, pisică sau păsări în colivii ‒ pe care copiii să le îngrijească singuri. Nu se vor interzice jocurile active: alergările, de-a v-aţi ascunselea, baba-oarba, cu toate că ele dau mare bătaie de cap părinţilor.

Pentru fetiţe nimic nu poate fi mai bun ca jocurile cu păpuşile, croitoria şi croşetatul. Prin acestea, se pregăteşte viitoarea mamă. Pentru băieţi, jocurile legate de construcţii, cuburi, cărămizi etc. Nu se vor interzice jocurile active: alergările, de-a v-aţi ascunselea, baba-oarba, cu toate că ele dau mare bătaie de cap părinţilor.

E bine ca în familie sau pe lângă casă să fie animale domestice  câine, pisică sau păsări în colivii  pe care copiii să le îngrijească singuri. De Buna Vestire, după un obicei vechi rusesc, păsările vor fi eliberate, iar toamna se vor aduce altele.

Cu un alt tip de jocuri, precum praştia, capsele şi experienţele chimice, se va duce însă luptă, pentru că sunt periculoase şi de aceea „să nu ispitiţi pe Domnul Dumnezeul vostru” (Deuteronom 6, 16).

(N.E. Pestov, Cum să ne creştem copii: calea spre desăvârşita bucurie, traducere din limba rusă de Lucia Ciornea, Editura Sophia, București, 2005, p. 130)

De la același autor

Ultimele din categorie