Părinții sunt responsabili mai ales în fața lui Dumnezeu pentru copiii lor

Gândiți-vă așadar la această responsabilitate, și nu stați în calea apropierii copiilor voștri de Dumnezeu, prin neglijență sau printr-o atitudine greșită.

Părinții sunt responsabili mai ales în fața lui Dumnezeu pentru copiii lor. Dacă într-o grădină frumoasă se poate vedea un copac sălbatic și neîngrijit, nimeni nu se va gândi să condamne copacul în sine. Cu toții se vor gândi că responsabilitatea aparține grădinarului, care l-a lăsat să crească și să se dezvolte în acest fel. În același mod sunt responsabili și părinții, pentru neghina semănată în inimile copiilor lor!

Gândiți-vă așadar la această responsabilitate, și nu stați în calea apropierii copiilor voștri de Dumnezeu, prin neglijență sau printr-o atitudine greșită. Aveți obligația să îi conduceți către Mântuitorul, Care îi cheamă lângă Dânsul și vă spune: „Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți...” (Marcu 10,14).

(Irineu Episcop de Ecaterinburg și Irbițk, Mamă ai grijă! Călăuziri pentru creșterea și educarea ortodoxă a copiilor, traducere din limba greacă de diac. drd. Nicușor Morlova, Editura Egumenița, Galați, p. 91)

De la același autor

Ultimele din categorie