Cum poate rezista un tânăr tentațiilor din lume?

Creşterea copiilor

Cum poate rezista un tânăr tentațiilor din lume?

    • Cum poate rezista un tânăr tentațiilor din lume?
      Foto: Oana Nechifor

      Foto: Oana Nechifor

Problema se leagă de Psalmul 118, care vorbeşte cum să se păstreze un tânăr curat. Singură cale pentru ca un tânăr să se păstreze curat într-o lume tot mai potrivnică lui Dumnezeu este cea de a trăi cât mai curând o experienţă personală a apropierii de Hristos!

Cum să răspundem provocărilor ce ne vin din societate? Cum se poate „strecura” un tânăr prin atâtea ispite ce i se pun înainte?

Problema se leagă de Psalmul 118, care vorbeşte cum să se păstreze un tânăr curat. Singura cale pentru ca un tânăr să se păstreze curat într-o lume tot mai potrivnică lui Dumnezeu este cea de a trăi cât mai curând o experienţă personală a apropierii de Hristos!

Este un lucru care se cere a fi făcut cât mai grabnic. Dacă ai o experienţă personală a apropierii de Fiul lui Dumnezeu, dacă tu eşti prietenul Lui, dacă ţi-ai pus în gând să nu-L trădezi – şi chiar dacă ÎI vei trăda te vei întoarce mereu la El cu lacrimi de pocăinţă.

(Părintele Marc-Antoine Costa de BeauregardTineretul ortodox și societatea modernă, Editura Doxologia, Iași, 2014, pp. 30-31)