Cum să ne păstrăm încrederea și deschiderea față de părintele duhovnic, dacă ne simțim nedreptățiți?
Cum trebuie să ne comportăm dacă părintele nostru duhovnicesc se plânge de noi că l-am supărat la alți ucenici și aceștia încep să ne evite sau chiar să se atenționeze între ei, în privința noastră? Cum să ne păstram încrederea și deschiderea față de părintele duhovnic?
Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.
Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!
Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.
O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.
Îți mulțumim pentru înțelegere!
Schimbarea duhovnicului
Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro
Maria,
Smerenia este calea ce trebuie urmată, iar îndreptăţirea de sine trebuie să o evităm – pentru că se naşte din mândrie. Puneţi-vă gândul că aţi greșit duhovnicului, cereţi-i iertare şi cred că lucrurile se vor îndrepta. Duhovnicul nu ar trebui să vorbească cu ceilalti ucenici despre supărările ce au apărut între voi, dar probabil că l-aţi necăjit destul de mult, deşi aceasta nu este o îndreptăţire pentru duhovnic. Însă smerenia voastră poate aduce pace de ambele părţi. Rugaţi-vă Domnului să vă dea smerenie şi pocăinţă, iar duhovnicului înţelepciune şi răbdare.
Domnul să vă binecuvânteze!