Cura cu frunze de păpădie

Stil de viaţă

Cura cu frunze de păpădie

    • Cura cu frunze de păpădie
      Cura cu frunze de păpădie

      Cura cu frunze de păpădie

Păpădia este una dintre plantele cu cele mai puternice efecte antitoxice, detoxifiante, depurative, digestive, antioxidante, anticancerigene. Ea intensifică tranzitul intestinal și energizează.

Păpădia este o sursă importantă de vitamine (A, vitamine din complexul B, C, D), minerale (fier, potasiu, zinc), antioxidanți, fitohormini, tanini și fibre.

Efectele benefice ale consumului de frunze de păpădie se concentrează, în special, asupra ficatului și vezicii biliare, fiind recomandat în afecțiuni, precum dischinezia biliară, dispepsia, icterul, hepatitele, indigestia, constipația, ciroza hepatică, litiaza biliară (doar în cazul calculilor foarte mici).

*****

Cura presupune consumul de 2-3 ori pe zi a unei salate din frunze de păpădie sau tije (10 frunze/tije), cu 10 minute înainte de masa principală, timp de 2 săptămâni. Acestea trebuie să fie culese din zone nepoluate, înainte ca planta să fi înflorit.

Persoanele care au stomacul sensibil, sunt supraponderale, debile, cele alergice la plantele din familia Asteraceae (ex. margarete, cicoare), la ambrosie, crizanteme, gălbenele, mușetel, coada-șoricelului sau iod nu vor consuma păpădie, decât cu acordul medicului specialist.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: