Cura cu miere și hrean

Stil de viaţă

Cura cu miere și hrean

    • Cura cu miere și hrean
      Cura cu miere și hrean

      Cura cu miere și hrean

Hreanul ajută organismul să lupte cu infecțiile și grăbește vindecarea, întărindu-l totodată. 

Atât rețeta, cât și tratamentul sunt simple.

Pentru preparare, aveți nevoie de 10 linguri de hrean dat prin răzătoarea mică și amestecat bine cu 30 de linguri de miere de albine bio sau organică. După ce amestecul a fost bine omogenizat, se lasă la macerat timp de 3-4 zile, într-un borcan de sticlă închis ermetic. Odată ce procesul de macerare s-a încheiat, produsul poate fi administrat astfel: se iau 1-2 lingurițe de 4 ori pe zi. O cură durează 30 de zile și se poate relua după o pauză de două luni. Pentru rezultate optime, este recomandată repetarea curei de 5-6 ori.

Cura este recomandată în special bolnavilor care suferă de dureri pericardice.

Mai multe informații despre beneficiile hreanului pentru organism, aici.

Înainte de a începe această cură, bolnavii trebuie să consulte medicul specialist și să efectueze analize de glicemie și suc gastric.

Pe parcursul curei, bolnavii trebuie să evite fumatul și băuturile alcoolice, să nu facă efort fizic și cerebral prea intens, să nu alerge, să nu stea în frig, ploaie, căldură excesivă.

Consumul de hrean și produse derivate ale acestuia sunt contraindicate persoanelor care suferă de gastrită, hemoptizie, enterită acută, care au avut un infarct, hipersorticism, unele boli cardiace, dereglări de ritm cardiac, stări congestive, ale aparatului digestiv, hemoragii interne, hemoroizi, sindroame hemoragipare, la pletorici, tulburări renale, ulcer gastro-duodenal, hipertensiune arterială, hipertiroidie, hiperaciditate gastrică, femeillor aflate la menstruație, celor însărcinate sau care alăptează, copiilor cu vârsta sub 7 ani.

Supradozajul poate cauza iritații renale, diaree, hemoragii digestive, scăderea bruscă a tensiunii arteriale, transpirație în exces, vărsături, arsuri stomacale, turlburări nervoase.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: