Cura cu miere și lapte pentru gastrita cronică

Stil de viaţă

Cura cu miere și lapte pentru gastrita cronică

    • Cura cu miere și lapte pentru gastrita cronică
      Cura cu miere și lapte pentru gastrita cronică

      Cura cu miere și lapte pentru gastrita cronică

Gastrita cronică este inflamația persistentă a mucoasei gastrice, principala cauză fiind infecţia cu Helicobacter pylori.

Cura cu miere de albine și lapte durează 60 de zile și se prepară astfel: într-un pahar cu lapte dulce se dizolvă o lingură de miere de albine. Amestecul se fracționează în 3 părți, care se consumă cu 2 ore înaintea meselor principale, de 3 ori pe zi, în cazul gastritelor hiperacide.

În cazul enteritelor, amestecul se consumă imediat înainte de masă.

În paralel cu această cură, este recomandat a se consuma legume fierte (morcov, sparanghel,  ciuperci, spanac, cartofi, mazăre), fructe fierte (compoturi), banane coapte (cu coaja înnegrită), unt organic, lapte, smântână, iaurt simplu, pâine de secară, brânză de vaci, caș, carne slabă, fără grăsime sau pieliță, ouă fierte.

Totodată, este contraindicat consumul de brânzeturi sărate, afumate, fermentate, pâinea cu amestec de cereale, roșiile, conopida, vinetele, lintea, mazărea uscată, guliile, napii, varza, varza de Bruxelles, castraveții, porumbul, murăturile, ceapa, prazul, ridichile, hreanul, oțetul, maioneza, muștarul, ardeii iuți, boia, piperul, curmalele, stafidele, strugurii, smochinele, mezelurile, carnea grasă, supele grase, păjelile, afumăturile de orice fel.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: