Cura cu suc de afine pentru afecțiunile circulatorii

Stil de viaţă

Cura cu suc de afine pentru afecțiunile circulatorii

    • Cura cu suc de afine pentru afecțiunile circulatorii
      Cura cu suc de afine pentru afecțiunile circulatorii

      Cura cu suc de afine pentru afecțiunile circulatorii

Afinele sunt bogate în antioxidanți, vitaminele A, B1, B2, B3, B6, B9, C, D, E, K, fibre, zaharuri, potasiu, fier, calciu, magneziu, mangan, zinc, fosfor, acid tanic și elagic, fiind recomandate în afecțiuni oftalmologice, circulatorii, urinare sau digestive.

Cura cu suc de afine presupune consumul zilnic a 75-150 ml de suc proaspăt preparat. Deoarece sucul oxidează foarte repede, acesta trebuie preparat și consumat imediat, câte 3-4 linguri de suc, în amestec cu puțină apă, cu 15-20 de minute înainte de fiecare masă, timp de 14-30 zile.

Afinele au proprietăți astringente, cicatrizante, antihemoragice, antiinflamatorii, antioxidante, acad colesterolul, sunt recomandate diabeticilor, îmbunătățesc vederea, stimulează apetitul, sunt benefice în tratarea varicelor, arteritei, în infecțiile intestinale, colită, diaree, putrefacții intestinale, enterită, combate balonarea, reglează scaunele.

Pe perioada curei este recomandat a se exclude din alimentație carnea, zahărul, alimentele care conțin aditivi alimentari, conservanți, băuturile alcoolice și cele carbogazoase. Se consumă fructe și legume cât mai multe, neprelucrate termic.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: