Cura cu suc de grâu verde - beneficii și mod de administrare

Stil de viaţă

Cura cu suc de grâu verde - beneficii și mod de administrare

    • Cura cu suc de grâu verde - beneficii și mod de administrare
      Cura cu suc de grâu verde - beneficii și mod de administrare

      Cura cu suc de grâu verde - beneficii și mod de administrare

Sucul de grâu este un foarte bun mineralizant, vitaminizant, are efect detoxifiant general, cu efecte benefice concentrate pe tubul digestiv.

Cura cu suc de grâu verde este recomandată în cazul afecțiunilor digestive, precum ulcerul, gastrita hiperacidă, enterita, sindromul colonului iritabil, colita de putrefacție, având o acțiune calmantă, cicatrizantă (ajută la epitelizarea țesuturilor afectate), regeneratoare, detoxifiantă, favorizează refacerea florei intestinale și eliminarea deșeurilor din colon, normalizează procesele digestive.

*****

Dacă nu aveți acces direct la grâu verde, îl puteți cultiva acasă, într-un ghiveci. Folosiți pământ fertil, netratat chimic și semințe organice. După plantare, puneți vasul la lumină și udați la 2-4 zile, până când mlădițele cresc de aproximativ 20 cm, moment propice recoltării.

Mlădițele se taie cu un foarfece, se spală bine și se dau prin mașina de tocat sau se mixează cu ajutorul unui blender, apoi se trec printr-un storcător centrifugal.

Se administrează 50 ml zilnic, de 3 ori pe zi, înaintea meselor principale cu 20-30 de minute, timp de 10-21 de zile, după care se face pauză 7-14 zile.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: