Cura cu suc de gutui și beneficiile aduse sănătății

Stil de viaţă

Cura cu suc de gutui și beneficiile aduse sănătății

    • Cura cu suc de gutui și beneficiile aduse sănătății
      Cura cu suc de gutui și beneficiile aduse sănătății

      Cura cu suc de gutui și beneficiile aduse sănătății

Folosite cel mai adesea la marmelade, gemuri și dulcețuri, gutuile sunt un adevărat panaceu pentru sănătate, fiind utilizate de medicina alternativă în tratarea afecțiunilor intestinale, respiratorii, cardiovasculare și hepatice.

Gutuile au în compoziția lor zaharuri, carbohidrați, fibre, vitaminele A, B1, B2, B3, B6, B9, B17, C, E, PP, minerale (calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, seleniu, cupru, zinc, sodiu).

Sucul de gutui are proprietăți aperitive, fortifiante și astringente, fiind recomandat în afecțiuni digestive funcționale, insuficiență hepatică, infecții intestinale, diaree, dizenterie, guturai, afecțiuni pulmonare, tuberculoză, lipsa poftei de mâncare, acnee (se masează ușor fața cu suc), depresie, obezitate și cure de slăbire, afecțiuni ale pancreasului și ficatului.

Cura cu suc de gutui presupune consumul zilnic a unui litru și jumătate de suc proaspăt preparat, consumat în reprize, cu 20-30 de minute înainte de masă, timp de 7-30 zile. Îl puteți combina cu suc de afine pentru a-i potența efectele.

Această cură nu este recomandată persoanelor predispuse la constipație.

Pentru mai multe informații despre gutui și beneficiile acestora, aici.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: