Cura cu suc de leurdă pentru sistemul cardiovascular

Stil de viaţă

Cura cu suc de leurdă pentru sistemul cardiovascular

    • Cura cu suc de leurdă pentru sistemul cardiovascular
      Cura cu suc de leurdă pentru sistemul cardiovascular

      Cura cu suc de leurdă pentru sistemul cardiovascular

Leurda sau usturoița este una dintre cele mai eficiente plante în prevenirea și tratarea bolilor cardiovasculare, aceasta împiedicând formarea cheagurilor de sânge, menține elasticitatea vaselor de sânge, reglează tensiunea arterială și pulsul, este tonic cardiac și are efect antioxidant puternic.

Leurda are proprietăți antiseptice, bactericide, antitoxice, diuretice, detoxifiante, hemostatice, hipotensive, antisclerotice, vermifuge, stimulatoare a peristaltismului intestinal și a contracțiilor uterine.

Cura cu leurdă durează 12 zile pentru persoanele care vor să prevină afecțiunile cardiovasculare și 30 de zile pentru cele care suferă de o afecțiune cronică.

Pentru preparare, se ia o mână de frunze proaspete și se taie mărunt, după care se pun într-un vas din sticlă și se toarnă un pahar de apă călduță. Se lasă la macerat timp de 4 ore la temperatura camerei, după care se strecoară și se consumă imediat, pe stomacul gol.

Dacă nu aveți posibilitatea să consumați zilnic frunze verzi, puteți face tinctură de leurdă, după următoarea rețetă:

- luați 2-3 mâini de frunze proaspete, tăiați-le mărunt și puneți-le într-un borcan din sticlă cât să umple două treimi de borcan, după care adăugați alcool de 70º cât să acopere frunzele, închideți ermetic și lăsați la macerat timp de 10 zile, la temperatura camerei, agitând zilnic de mai multe ori. În cea de-a 11-a zi se filtrează și se păstrează tinctura în sticluțe mai mici, închise la culoare.

Se administrează câte o linguriță de tinctură diluată în puțină apă, de 4 ori pe zi, pentru 30 de zile, după care se face pauză 7 zile și se poate relua de încă 2 ori.

Remediul este eficient în cazul flebitelor, tromboflebitelor, trombozelor, aterosclerozei, hipertensiunii, ischemiei cardiace, colesterolului mărit, aritmia cardiacă, trahicardia.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: