Cura cu suc de mere pentru curățarea ficatului

Stil de viaţă

Cura cu suc de mere pentru curățarea ficatului

    • Cura cu suc de mere pentru curățarea ficatului
      Cura cu suc de mere pentru curățarea ficatului

      Cura cu suc de mere pentru curățarea ficatului

Menținerea sănătății ficatului este vitală, acesta fiind răspunzător de eliminarea toxinelor, asigurând astfel buna funcționare pentru întregul organism.

Este bine de urmat câte o cură de detoxifiere cel puțin odată la fiecare schimbare de anotimp, sau atunci când vă simțiți obosiți sau slăbiți.

Cura cu suc de mere nu este greu de ținut și asigură vitaminizarea, mineralizarea și energizarea organismului, în doar o săptămână.

Merele sunt bogate în vitaminele A, B și C, calciu, potasiu, siliciu, acid folic, fier, fosfor, fitonutrienți și antioxidanți - toate fiind prezente în concentrație mai mare în coaja merelor. Quercentina, un antioxidant din compozitia merelor roșii, ajută la îmbunătățirea și fortificarea sistemului imunitar, mai ales în situațiile de stres. Merele închise la culoare conțin resveratrol, considerat a fi cel mai puternic antioxidant cunoscut până acum fiind de patru - cinci ori mai puternic decât betacarotenul, de 50 de ori mai puternic decât vitamina E și de 20 de ori mai puternic decât vitamina C.

Cura cu suc de mere se ține timp de o săptămână, timp în care se consumă câte un litru de suc pe zi, fracționat în porții mici, care să ajungă pe tot parcursul zilei. Sucul de mere nu se va consuma în timpul mesei, ci înainte sau cu 2 ore după masă. Pentru a potența efectele acestui remediu, este bine să începeți ziua cu un pahar de limonadă proaspăt preparată (la un litru de apă călduţă se adaugă sucul de la două lămâi), apoi o porție de suc de mere și un ceai verde, neîndulcit. Atât lămâia cât și ceaiul verde au proprietăți detoxifiante și antioxidante puternice.

Pe întrega perioadă pe care se ține cura se vor elimina din alimentație, prăjelile, alcoolul și alimentele grase, fiind, de asemenea, recomandat a se ține o zi post, consumându-se doar sucul de mere, limonada și ceaiul verde.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: