Cură pentru detoxifiere hepatică

Stil de viaţă

Cură pentru detoxifiere hepatică

  • Cură pentru detoxifiere hepatică
   Cură pentru detoxifiere hepatică

   Cură pentru detoxifiere hepatică

După cum este bine știut, ficatul este unul dintre cele mai importante organe, acesta fiind responsabil, printre altele, și cu metabolizarea substanțelor și eliminarea toxinelor.

Cura de detoxifiere pe care o propunem astăzi are dublu rol, și anume de a elimina toxinele acumulate la nivel hepatic și de a elimina nisipul și calculii hepatici.

Cura se desfășoară pe parcursul a trei zile, după următoarea schemă:

 • în prima zi se va consuma doar suc proaspăt preparat de mere în orice cantitate doriți (se va prepara atât suc cât se va consuma într-o singură repriză deoarece acesta oxidează foarte repede, alterându-se astfel proprietățile curative) și se va face o clismă;
 • în cea de-a doua zi se va repeta regimul primei zile;
 • în cea de-a treia zi de cură se va continua cu același regim, condiția fiind ca sucul de mere să nu mai fie consumat după ora 19:00. La ora 19:00 se va aplica în regiunea ficatlui o sticlă cu apă caldă, înfășurată într-un prosop, iar din 15 în 15 minute se vor consuma câte 3 linguri cu ulei de măsline, după care, imediat se vor consma și 3 linguri cu suc de lămâie. Acest protocol se va continua până la ora 21:00 când se va îndepărta sticla caldă.

Dacă nu ați eliminat complet nisipul/calculii hepatici în această perioadă puteți repeta procesul de încă 2 ori, consecutiv, după aceeași schemă, cura ținând astfel 9 zile.

După eliminarea completă a toxinelor și calculilor hepatici se mai face o clismă și se va lua un prânz ușor (orez fiert simplu sau fructe), iar la 12 ore de la masă se va mai face încă o clismă.

Pentru a nu forța ficatul în această perioadă, este recomandat ca pentru cel puțin 7 zile să se țină un regim alimentar vegetarian.

Această cură este recomandată în special persoanelor bolnave, cărora le este indicat a o ține cel puțin o dată pe an și cel mult de 4 ori (o cură pe trimestru).

*Cura se va ține doar după ce ați făcut detoxifierea intestinului gros, cură pe care o puteți consulta aici.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: