Să luăm exemplul mucenicilor în păstrarea credinței

„Iată, sunt 86 de ani de când slujesc lui Hristos, şi El nu mi-a făcut niciodată altceva decât bine. Cum aş putea să mă lepăd acum de Domnul şi Mântuitorul meu?”

Când Sfântul Policarp a fost strâns cu uşa la judecată ca să se lepede de Hristos pentru a fi lăsat în viaţă. Sfântul bătrân a răspuns: „Iată, sunt 86 de ani de când slujesc lui Hristos, şi El nu mi-a făcut niciodată altceva decât bine. Cum aş putea să mă lepăd acum de Domnul şi Mântuitorul meu?”.

Întocmai şi tot poporul nostru, de la care dumneavoastră cereţi să se lepede de Hristos, poate să vă răspundă: „Eu slujesc lui Hristos de 1000 de ani. Şi El mă slujeşte de tot atâta vreme, şi încă de mai multă. Şi, cu adevărat, mai mult mă slujeşte El pe mine decât eu pe El. Şi nu mi-a făcut nimic decât bine. Deci, cum aş putea astăzi – tocmai astăzi, în aceste vremuri nenorocite – să mă lepăd de Domnul şi Mântuitorul meu?”.

(Episcop Nicolae Velimirovici, Răspunsuri la întrebări ale lumii de astăzi, vol. 2, Editura Sophia, Bucureşti, 2003,  p. 217)

De la același autor

Ultimele din categorie