Să luăm exemplul mucenicilor în păstrarea credinței

„Iată, sunt 86 de ani de când slujesc lui Hristos, și El nu mi-a făcut niciodată altceva decât bine. Cum aș putea să mă lepăd acum de Domnul și Mântuitorul meu?”

Când Sfântul Policarp a fost strâns cu ușa la judecată ca să se lepede de Hristos pentru a fi lăsat în viață. Sfântul bătrân a răspuns: „Iată, sunt 86 de ani de când slujesc lui Hristos, și El nu mi-a făcut niciodată altceva decât bine. Cum aș putea să mă lepăd acum de Domnul și Mântuitorul meu?”.

Întocmai și tot poporul nostru, de la care dumneavoastră cereți să se lepede de Hristos, poate să vă răspundă: „Eu slujesc lui Hristos de 1000 de ani. Și El mă slujește de tot atâta vreme, și încă de mai multă. Și, cu adevărat, mai mult mă slujește El pe mine decât eu pe El. Și nu mi-a făcut nimic decât bine. Deci, cum aș putea astăzi – tocmai astăzi, în aceste vremuri nenorocite – să mă lepăd de Domnul și Mântuitorul meu?”.

(Episcopul Nicolae VelimiroviciRăspunsuri la întrebări ale lumii de astăzi, vol. 2, Editura Sophia, București, 2003,  p. 217)

De la același autor

Ultimele din categorie