Să ne hrănim și cu binecuvântarea lui Dumnezeu

Toată hrana este folositoare, numai să nu fie stricată, ci proaspătă şi sănătoasă. Să ne amintim că stareţii lui Dumnezeu au trăit mai mult de o sută de ani hrănindu-se numai cu pâine şi apă.

Referitor la mâncare în timpul tratamentului: o putem folosi după prescripţia doctorilor, nu spre plăcerea trupului, ci ca mijloc pentru vindecarea mai grabnică, având în vedere să ne purtăm cu mai multă stricteţe faţă de acest lucru, adică faţă de mâncare. Putem păstra această stricteţe şi în folosirea mâncării de dulce, şi anume să o folosim în cantitate mai mică. Dar, deşi se poate şi aşa, totuşi, cei care se înfrânează şi în posturi folosesc mâncare de post, chiar dacă este slabă, fac mai bine, ceea ce vă sfătuiesc şi pe voi să faceţi.

Toată hrana este folositoare, numai să nu fie stricată, ci proaspătă şi sănătoasă... Cum au trăit stareţii lui Dumnezeu mai mult de o sută de ani hrănindu-se numai cu pâine şi apă...

Nu numai mâncării i se datorează viaţa sau sănătatea, ci binecuvântării lui Dumnezeu, care întotdeauna îl adumbreşte pe cel ce se lasă în voia lui Dumnezeu când întâmpină greutăţi pe calea împlinirii poruncilor Lui.

(Sfântul Teofan Zăvorâtul, Sfaturi înțelepte, traducere de Cristea Florentina, Editura Cartea Orodoxă, p. 368)

De la același autor

Ultimele din categorie