Niciun păcat nu este așa de vătămător precum este păcatul deznădăjduirii

Toți Sfinții Părinți mărturisesc într-un glas că niciun păcat nu este așa de vătămător precum este păcatul deznădăjduirii.

Cât de dureros este când vezi că mulți dintre cei ce s-au îmbrăcat întru Hristos prin Taina Sfântului Botez și se împărtășesc cu Pâinea Vieții (adică cu Trupul Domnului), cu alte cuvinte când vezi pe cei chemați să moștenească Împărăția Cerurilor că se deznădăjduiesc de mântuire! Mare durere pentru Sfânta Biserică, maica noastră duhovnicească, care se silește ca pe toți să ne mântuiască!

Toți Sfinții Părinți mărturisesc într-un glas că niciun păcat nu este așa de vătămător precum este păcatul deznădăjduirii, căci el e aproape ca lepădarea de Dumnezeu. Pentru aceasta, fraților, să ne doară inima pentru păcatele noastre (căci prin ele am supărat pe Bunul Dumnezeu), dar întristarea noastră să fie totdeauna însoțită cu nădejdea în mila Părintelui Ceresc și niciodată să nu avem îndoială de mântuire.

(Sfântul Ioan Iacob de la Neamț - HozevitulPentru cei cu sufletul nevoiaș ca mine... Opere complete, Editura Doxologia, Iași, 2010, p. 386)

De la același autor

Ultimele din categorie