Rugăciunea lui Iisus este fapta comună a oamenilor și a îngerilor

Cu această rugăciune oamenii se apropie repede de viața îngerească. Rugăciunea este izvorul oricărei fapte bune și al virtuților și alungă de la om o mulțime de patimi.

Rugăciunea lui Iisus este fapta comună a oamenilor și a îngerilor. Cu această rugăciune oamenii se apropie repede de viața îngerească. Rugăciunea este izvorul oricărei fapte bune și al virtuților și alungă de la om o mulțime de patimi. Însușește-o și sufletul tău înainte de moarte va fi asemănător îngerilor. Rugăciunea este veselia dumnezeiască. Aceasta-i unica sabie scumpă.

Nu este o altă armă care să nimicească mai puternic demonii; ea îi arde, precum focul arde mărăcinii. Această rugăciune ca focul îl aprinde pe tot omul și îi aduce nespusă bucurie și veselie, încât el din cauza bucuriei și a fericirii uită despre această viață și consideră gunoi și cenușă totul în veacul acesta.

(Sfântul Cuvios Paisie Velicikovski de la NeamțCrinii țarinei sau Flori preafrumoase adunate pe scurt din Dumnezeiasca Scriptură, Editura Bisericii Ortodoxe din Moldova, Orhei, 1995, p. 16)

De la același autor

Ultimele din categorie