Cuvinte de încurajare și mângâiere pentru soțiile de preoți de la Arhimandritul Efrem Vatopedinul

Căsătorie

Cuvinte de încurajare și mângâiere pentru soțiile de preoți de la Arhimandritul Efrem Vatopedinul

    • IPS Teofan binecuvântând o preoteasă
      Cuvinte de încurajare și mângâiere pentru soțiile de preoți de la Arhimandritul Efrem Vatopedinul / Foto: Bogdan Bulgariu

      Cuvinte de încurajare și mângâiere pentru soțiile de preoți de la Arhimandritul Efrem Vatopedinul / Foto: Bogdan Bulgariu

Să vă îndepliniți misiunea cu poftă și cu entuziasm, pentru că așa sunteți în voia lui Dumnezeu. Și când veți vedea că toate ușile sunt închise, să știți că toate vi se vor deschide. După cum spunea și Sfântul Iosif Isihastul, la capătul răbdării istovitoare, se face simțit harul lui Dumnezeu.

„Să nu uitați niciodată că aveți un rol, o misiune însemnată, o slujire deosebită și o contribuție importantă de adus în lume.”

„Trebuie să știm că drumul către Hristos este întotdeauna un drum al Golgotei. De aceea, calea pe care mergeți voi împreună cu soții voștri este o cale deosebită și binecuvântată. Este o cale cu mult har, dar pe care apar multe piedici de la diavol.”

„În spatele unui preot bun stă o preoteasă bună, iar în spatele unui preot lipsit de grijă duhovnicească, de multe ori se găsește o preoteasă lumească.”

„Asumându-vă povara familiei, îi ușurați crucea preotului și așa are posibilitatea de a se ocupa de turma sa. Astfel, contribuiți și voi, preotesele, la lucrarea de mântuire a Bisericii.”

„Dacă priviți slujirea și misiunea voastră și a soților voștri într-un mod duhovnicesc, cu bucurie vă veți asuma această povară a familiei.”

„Când soții voștri preoți lipsesc de acasă, pentru că au îndatoriri păstorești, atunci lipsește și mângâierea omenească. Iar Dumnezeu nu vă va nedreptăți, ci vă va trimite mângâierea dumnezeiască.”

„Să vă îndepliniți misiunea cu poftă și cu entuziasm, pentru că așa sunteți în voia lui Dumnezeu. Și când veți vedea că toate ușile sunt închise, să știți că toate vi se vor deschide. După cum spunea și Sfântul Iosif Isihastul, la capătul răbdării istovitoare, se face simțit harul lui Dumnezeu.”.

„Mă rog ca harul lui Dumnezeu să vă dea această putere să fiți întotdeauna bucuroase, să aveți nădejde și pe toate să le lăsați în seama lui Dumnezeu.”

Cuvinte extrase din întâlnirile online ale Arhimandritului Efrem Vatopedinul cu soțiile de preoți. Puteți urmări înregistrările complete aici: 19 noiembrie 2021 și 28 ianuarie 2021.

Vezi și: Soția de preot are o misiune dificilă, dar unică