Bucuriile care covârșesc toate fericirile lumii

„Starea de bucurie duhovnicească este o rugăciune continuă. Aceasta înseamnă să aparţii mai mult cerului decât pământului. Căci oricare ar fi motivul întristării creştinului, aceasta este de la draci”, ne spune părintele arhimandrit Arsenie Papacioc.

Starea de bucurie duhovnicească este o rugăciune continuă. Aceasta înseamnă să aparţii mai mult cerului decât pământului. Căci oricare ar fi motivul întristării creştinului, aceasta este de la draci”, ne spune părintele arhimandrit Arsenie Papacioc. Suntem fiinţe răscumpărate de Dumnezeu, avem pe Dumnezeu în inima noastră, avem putere de a ne curăţi de păcate, de a ne sfinţi, de a ne îndumnezei, de a deveni fii ai lui Dumnezeu după har, şi de a moşteni viaţa şi fericirea cea veşnică.
Bucuria creştină este suprafirească, este mai presus de bucuria acestei lumi. Bucuria creştină este mai presus de om, este un dar dumnezeiesc , este o bucurie veşnică, este o bucurie deosebită. Creştinul ortodox se împărtăşeşte şi de bucuriile curate ale acestei lumi, dar împlinind poruncile dumnezeieşti va fi binecuvântat, prin venirea Harului Dumnezeiesc, cu bucuria suprafirească pe care o dă Dumnezeu.

Bucuriile lumii acesteia, care sunt vrednice de primit, toate acestea, pentru un om care are credinţă în Dumnezeu, sunt binecuvântate de darul lui Dumnezeu şi în felul acesta.

Bucuria creştină covârşeşte bucuriile veacului acestuia. Cine are credinţă în Dumnezeu sigur că are bucurii ale credinţei pe care cel care nu are credinţă în Dumnezeu nu le poate avea.

(Părintele Ioan de la Rarău, Bucuraţi-vă pururea întru Domnul, Editura Panaghia, Suceava, p. 27)

De la același autor

Ultimele din categorie