Cum poate rezista un tânăr tentațiilor din lume?

Problema se leagă de Psalmul 118, care vorbeşte cum să se păstreze un tânăr curat. Singură cale pentru ca un tânăr să se păstreze curat într-o lume tot mai potrivnică lui Dumnezeu este cea de a trăi cât mai curând o experienţă personală a apropierii de Hristos!

Cum să răspundem provocărilor ce ne vin din societate? Cum se poate „strecura” un tânăr prin atâtea ispite ce i se pun înainte?

Problema se leagă de Psalmul 118, care vorbeşte cum să se păstreze un tânăr curat. Singura cale pentru ca un tânăr să se păstreze curat într-o lume tot mai potrivnică lui Dumnezeu este cea de a trăi cât mai curând o experienţă personală a apropierii de Hristos!

Este un lucru care se cere a fi făcut cât mai grabnic. Dacă ai o experienţă personală a apropierii de Fiul lui Dumnezeu, dacă tu eşti prietenul Lui, dacă ţi-ai pus în gând să nu-L trădezi – şi chiar dacă ÎI vei trăda te vei întoarce mereu la El cu lacrimi de pocăinţă.

(Părintele Marc-Antoine Costa de BeauregardTineretul ortodox și societatea modernă, Editura Doxologia, Iași, 2014, pp. 30-31)

De la același autor

Ultimele din categorie