Doar iertând, Îl putem cunoaște pe Dumnezeu

Dacă noi vom face experienţa iertării, adică a fi iertați de Dumnezeu şi de semenii noştri, şi de a ierta, la rândul nostru, pe alţii, Îl vom cunoaşte pe Dumnezeu, care S-a pogorât la noi pentru a ne ridica din mlaştina păcatului.

Din experienţa sfinţiei voastre, ce sfat puteţi da tinerilor pentru a merge mai departe pe calea lui Dumnezeu?

Pentru mine, cel mai important este darul pe care mi l-a dat Dumnezeu ca preot şi slujitor al Său în Biserică, lucru care este cu adevărat o experienţă duhovnicească extraordinară, o experienţă a iertării. Dacă noi vom face experienţa iertării, adică a fi iertați de Dumnezeu şi de semenii noştri, şi de a ierta, la rândul nostru, pe alţii, Îl vom cunoaşte pe Dumnezeu, care S-a pogorât la noi pentru a ne ridica din mlaştina păcatului.

Pentru mine este experienţa cea mai importantă, iar o astfel de revelaţie n-o putem găsi în altă parte, ci doar în Biserica lui Hristos. Acesta este un lucru specific creştinismului. Experienţa iertării trebuie s-o ducem mai departe în lume, căci ea nu este una de tip psihologic, ci e o taină, o experienţă harismatică, luminată de harul lui Dumnezeu.

(Părintele Marc-Antoine Costa de BeauregardTineretul ortodox și societatea modernă, Editura Doxologia, Iași, 2014, pp. 38-39)

De la același autor

Ultimele din categorie