Oamenii capabili de cele duhovniceşti nu cârtesc, dacă sunt învăţaţi

Dacă un om ajunge să se depărteze de Dumnezeu, nu poate fi întors înapoi cu răutate şi cu reproş, ci numai cu dragoste. Apostolii au propovăduit credinţa în Hristos nu cu arma, nu prin strigăte, ci cu dragoste. 

Un om a săvârşit un păcat trupesc. Atunci îngerul lui s-a depăratat de lângă el şi a început să plângă. Astfel, diavolul s-a lipit imediat de om. Îngerul a fost întrebat:

- De ce nu-i eşti aproape şi nu-l alungi pe drac?

Iar îngerul a răspuns:

- Odată cu Taina Sfântului Botez, Dumnezeu m-a însărcinat să am grijă de el. Dar omul, având dreptul la alegere, s-a îndepărtat de curăţie şi trăieşte în vicii şi patimi. Eu nu-l pot ajuta, pentru că el nu mai este cu Dumnezeu.

Dacă un om ajunge să se depărteze de Dumnezeu, nu poate fi întors înapoi cu răutate şi cu reproş, ci numai cu dragoste. Apostolii au propovăduit credinţa în Hristos nu cu arma, nu prin strigăte, ci cu dragoste. Cei care au fost capabili să primească cuvântul lui Dumnezeu au trecut la creştinism, iar cei care n-au fost în stare, nu l-au primit. Astfel stau lucrurile până în zilele noastre. Oamenii capabili de cele duhovniceşti nu cârtesc, dacă sunt învăţaţi. Pe când cei mândri au mintea întunecată şi nu pot pricepe cele spuse.

 

(Îndrumar creştin pentru vremurile de azi: convorbiri cu Părintele Ambrozie (Iurasov),vol. 2, Editura Sophia, 2009, p. 252)

 

De la același autor

Ultimele din categorie